XXIII Premis Internacionals LiberPress

XXIII Premi LiberPress

Enguany Lluís M. Xirinacs Damians serà guardonat amb el Premi Memorial que concedeix l’Associació LiberPress i la Diputació de Girona.

Des de l’any 1999, l’Associació LiberPress i la Diputació de Girona organitzen conjuntament els premis internacionals LiberPress, uns guardons anuals que premien personatges d’àmbit mundial que hagin destacat per la seva tasca independent, democràtica i solidària.

Els premis LiberPress donen veu reconeixement a la feina anònima de persones i institucions que treballen dia a dia amb valentia per les causes justes, sovint a contracorrent, així com per fomentar la llibertat de pensament i d’expressió.

El seu objectiu és promoure i impulsar la cultura de la solidaritat a través de la creació d’aquest espai d’humanisme, de tolerància i de pau que ja fa més de dues dècades que defensa i premia aquests valors en diferents àmbits socials i culturals.

Els premis LiberPress es donen a persones, comunitats i entitats que han treballat o treballen per un món millor, que són un veritable exemple de com es pot treballar pensant en els altres, que es mereixen que els donem les gràcies. I enguany, després d’una pausa forçada, aquests premis els rep gent que val la pena tenir a prop, a qui cal fer costat i escoltar, de qui cal aprendre.